Beweerde Tiener Twitter Hacker is naar verluidt $3.3M aan Bitcoin verschuldigd.

De 17-jarige hacker die betrokken zou zijn bij de Twitter-hack heeft naar verluidt meer dan 3 miljoen dollar aan BTC in handen. Aanklagers en zijn verdedigingsadvocaat hebben onlangs gedebatteerd over de legitimiteit van de fondsen.

De laatste draai met betrekking tot de beruchte Twitter hack van juli gaf aan dat de 17-jarige vermeende meesterbrein van de hele operatie meer dan 3 miljoen dollar aan Bitcoin bezit. Graham Ivan Clark ziet 30 criminele aanklachten onder ogen, en zijn borgtocht werd vastgesteld op $725.000.

Twitter Hacker is $3.3M waard van BTC.

Zoals CryptoPotato medio juli meldde, kregen onbekende daders toegang tot talloze accounts van beroemde personen en bedrijven op de social media gigantische Twitter.

Hoewel ze zich in eerste instantie richtten op populaire figuren binnen de cryptocentrische gemeenschap om een frauduleuze Bitcoin-weggeverij te promoten, breidden de hackers hun activiteiten al snel uit. Ze compromitteren de accounts van Barack Obama, Joe Biden, Kanye West, Bill Gates, Jeff Bezos, Elon Musk en meer.

Na verloop van tijd kwam er meer gedetailleerde informatie naar boven over de aard van de hack. Het team van de Steun van de Tjilpen openbaarde dat de aanvallers controle over de interne systemen van het bedrijf na een spear-phishing aanval bereikten. Onlangs verschenen er berichten dat een 17-jarige achter de hele operatie zou zitten.

Volgens een Tampa Bay Times rapport van dit weekend is de vermeende Graham Ivan Clark vrij bekend met Bitcoin. Naast het promoten van de valse BTC-zwendel als onderdeel van de hack, heeft hij meer dan 3 miljoen dollar aan primaire cryptocurrency.

De aanklagers beweerden echter dat hij al zijn bitcoins illegaal had verkregen. Een van hen suggereerde dat “op basis van het gedrag van deze verdachte, ik denk dat het gepast is om aan te nemen dat elke cent waar [hij] toegang toe heeft, door slecht verkregen winsten is. En we hebben het over miljoenen dollars.”

Vanwege deze beschuldigingen, zochten de aanklagers borgtocht voor $1 miljoen per aanklacht voor elk van Clark’s 30 tellingen. Zij merkten ook op dat volgens een jurisprudentie in Florida, Clark de legitimiteit moet bewijzen van het geld dat hij gebruikte om zijn borgtocht te betalen.

Is The 300 BTC legaal?

Clark’s verdedigingsadvocaat David Weisbrod ontkende de beschuldigingen dat het vermogen van zijn cliënt illegaal werd verkregen. Hij verwees naar een strafrechtelijk onderzoek in 2019 in Hillsborough en Santa Clara, Californië, waarbij lokale aanklagers een huiszoekingsbevel kregen en $15.000 in contanten en 400 bitcoins van Clark in beslag namen.

De aanklagers weigerden Clark later te beschuldigen en moesten het geld en 300 van de 400 in beslag genomen bitcoins teruggeven. Dit legitimeert volgens Weisbrod de aard van de BTC-fondsen die nu ongeveer $3,3 miljoen waard zijn.

“Ik kan geen grotere indicatie van legitimiteit bedenken dan dat de wetshandhavers het geld teruggeven”, argumenteerde Weisbrod en vroeg de rechter om de borgtocht op $20.000 te stellen.

Uiteindelijk stelde de rechter de borgtocht vast op $25.000 per 29 tellingen. Voor de 30ste gaf hij opdracht aan Clark om een elektronische monitor te dragen en zich te beperken tot zijn huis, met uitzondering van de bezoeken aan zijn advocaat en de dokter.